contact

Contactgegevens

Zien en Zijn Mindfulness in Barendrecht is opgezet door Monica Kerskes en Gisela van Sprang. Beiden zijn opgeleid bij See True Mindfulness en bij de Academie voor Mindful Teaching.

Wil je nog overleggen of meer informatie, dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

 

info@mindfulness-barendrecht.nl

Telefoon: 06 11073140 (Monica), 06 15518450 (Gisela)

 

Zien en Zijn Mindfulness KvKnr:53674480, vestigingsnr: 000023538023

AGB-code zorgverlener: 90-049547 AGB-code praktijk: 90-57951

Registratie Academie voor Mindful Teaching AMT (Eline Snel)

VMBN lidmaatschap Categorie 1: 2015748

Compassietraining: Register MBCL Categorie A

 

Tevens lidmaatschap Gisela van Sprang i.v.m. beeldende therapie:

Federatie vaktherapeutische beroepen (FvB)/Nederlandse vereniging voor beeldend therapeuten (NVBT)/Stichting register vaktherapeutische beroepen (SRVB) lidnr. 700.

NFG: lidnr. 8653 en RBCZ licentienummer: 171071R.

NIBIG/wkkgz licentienummer: 99528487.

Gisela en mindfulness

Mijn eerste ervaring met mindfulness deed ik op vanuit het ontevreden gevoel dat het leven te snel ging. Ik ging beseffen dat ik te weinig kon stilstaan bij het moment zelf en het verlangen naar iets anders steeds de overhand had (prettiger, mooier…). In plaats van te blijven hangen in gedachten over hoe mijn leven zou moeten zijn, maak ik mijn leven nu bewuster mee.

In de rollen van moeder, partner en werknemer geeft mindfulness mijn leven ook meer rust. Niet dat mijn dagelijks leven minder druk is, maar ik heb meer rust gekregen in mijn hoofd. Ook herken ik nu de rustmomenten meer, ook tijdens een drukke werk- of thuisdag.

Nadat ik mijn opleiding Creatieve Therapie heb afgerond in 1997, ben ik als beeldend therapeut gaan werken in diverse instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (kinder-, jeugd- en volwassenenpsychiatrie) en vanaf 2015 ook in de eigen praktijk. Ik kan erg genieten van beeldend werk, dansen en yoga. Daarnaast ben ik een aantal jaren geleden geïnspireerd geraakt door meditatie en de aandachttrainingen, waarna ik een opleiding heb gevolgd tot mindfulness trainer. Ik woon samen met Harro en ik heb twee dochters.

Monica en mindfulness

Ik ben Monica, moeder van 2 zoons en partner van Ruud. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk.

Sinds mijn jeugd ben ik geboeid geweest door de invloed van gedachten op het lichaam, op de lichaamsbeleving en de levenskwaliteit. Ik heb een beroep gekozen waarin het lichaam als basis, centraal staat en waarbij er gezocht wordt naar een balans tussen denken, voelen en doen.

Ik werk sinds 20 jaar in de psychiatrie (volwassen, kinderen, jeugd en gezin) als psychomotorisch therapeut. Tijdens deze lange loopbaan ben ik in aanraking gekomen met oosterse geneeswijzen (Chinese bewegingsleer en massage), meditatie en Mindfulness. Ik werk nu ook als Mindfulness trainer (2011) en Compassie trainer (2016).

Mindfulness helpt me dagelijks mezelf af te remmen midden in de hectiek van het leven. Met vriendelijkheid, zorgzaamheid en helderheid, stil staan bij wat ik werkelijk nodig heb. Ik voel me meer gecentreerd, rustig en gelukkig met mezelf en mijn omgeving. Ik geef graag de levenslessen van mindfulness door.

Onze filosofie

opnieuw kijken en met aandacht ervaren

 

ZIEN en ZIJN

 

groet van Monica & Gisela

Aanbevolen collega

Praktijk Centrum Carnisse

Centrum met aanbod van lichaamsgerichte psychotherapie, muziektherapie, sport/voedings advies, gescheiden gezinnen therapie, chiropractie en meer.

www.praktijkcentrumcarnisse.nl 

Aanbevolen collega

Montoyoga - Barendrecht

Ingeborg en Pablo Montoya geven diverse yogalessen en workshops zoals power, relax (mindfulness) yoga in het oude Barendrecht. Zie voor meer informatie: www.montoyoga.nl.

 

 

 

 

 

Aanbevolen collega

A Beautiful Balance - Barendrecht

Jacqueline Luchtmeijer geeft zwangerschapscursussen, cursussen na de bevalling, fysiotherapie bij bekkenpijn en zwangerschapsmassage. Zie ook: www.a-beautiful-balance.nl.

Aanbevolen collega

3to1- Sales Artists

Zij brengen uw medewerkers van een 1 naar een 3, want een excellerende medewerker behaalt drie keer meer omzet, marge, afspraken, deals, nieuwe klanten. 

Zie ook: www.3to1.nl

Aanbevolen collega

Marco Tieleman - coaching rotterdam

Cliënten noemen hem confronterend en stevig maar ook warm en speels. Hij is sterk en direct in zijn scherpe analyse en komt vaak verrassend snel to the point. Marco werkt diepgaand en doelgericht: in 4 gesprekken ben je vaak al bij je doel. Zie ook: www.coachingrotterdam.nl

Aanbevolen collega

Netwerk Kinderen en jeugdtherapeuten Rijnmond

Professionele en enthousiaste integratief therapeuten en vaktherapeuten met eigen specialisemen.

Zie ook: www.kjtrijnmond.nl

Aanbevolen collega

Kinderyoga - Barendrecht

Mira van Herwijnen geeft diverse kinderyoga en tieneryoga lessen in Barendrecht.

Zie ook: www.kinderyogabarendrecht.nl

Aanbevolen collega

Mindfulness-Rotterdam

Mindfulness aanbod voor veel verschillende doelgroepen.

Zie ook: 

www.mindfulness-rotterdam.nl

Aanbevolen collega

5Ritmes Dans is een dansvorm die bijdraagt aan een gezond lichaam en een heldere geest

Vijf Ritmes nodigen je uit om te bewegen op je eigen manier, binnen de structuur van het ritme. De ritmes zijn vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en verstild. Ervaring in dans of beweging is niet nodig. Iedereen kan meedoen binnen zijn of haar eigen mogelijkheden.
Zie ook: www.ronhagendoorn.nl

Overige links

  • www.zorgkaart4kids.nl - De Zorgkaart4Kids is een nieuwe website waar U op eenvoudige wijze kunt zoeken naar zorgaanbieders in de eerstelijn voor kinderen en jong volwassenen.